25 °C

Мехмед Дикме: Доган е г-н Никой за останалите политици, силен е само пред своите

Лидерът на ДПС Ахмед Доган еперсона нон гратав очите на всички български политически партии, но си остава силен в очите на своите твърди привърженици, както и на малък кръг от верни заместници.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган еперсона нон гратав очите на всички български политически партии, но си остава силен в очите на своите твърди привърженици, както и на малък кръг от верни заместници.

Твърдението е на бившия земеделски министър Мехмед Дикме, предаде кореспондентът на БГНЕС в Кърджали. Помолен двукратно да коментира демонстративното отсъствие на Доган от церемониите по встъпването на новия президент Росен Плевнелиев в длъжност, Дикме отговори с въпроса:Кой беше този, аз не мога да се сетя?.Аз мисля, че лидер на ДПС е Лютви Местан. Защото политическите ръководители в цял свят се появяват в публичното пространство, говорят, изразяват позиции, дават отговори на политически и други въпроси, които са важни за обществото. Напоследък друг не виждам да се появява, освен Лютви Местан, очевидно той е действащият лидер на ДПС,заяви Дикме.
Той припомни прогнозата си отпреди година, чемладите в ДПС няма да се подчиняват безропотно на тоталитарния водач, както беше по времето на комунистическия режим.Те ще искат да се чува гласът им, ще изразяват мнения на висок глас и няма да търпят диктатурата на пролетариата. Допреди години, когато бях близко до Доган, сме говорили по този въпрос и той винаги се съгласяваше с това. Но той сега е обграден от шепа подлизурковци и подмазвачи, не повече от 7-8 души,посочи Дикме.
Според него в ДПС ще има някаква промяна, ако запишат Член 1 в партийния устав, който да гласи, че агенти и доносници на Държавна сигурност не могат да заемат ръководни постове,да се кандидатират и да бъдат депутати, кметове, общински съветници, кметове на населени места и т.н., без значение дали са лоши или добри като човеци.Не може ченгетата и доносниците от нашия етнос да са добрите, а другите да са лошите, няма такова нещо. Когато ДПС се отърси от старите си стереотипи, едва тогава ще се демократизира. А какво става на практика – реабилитират сестарите муцуни,младите и високообразованите не могат да се реализират. Пример – ситуацията в ДПС в Кърджали,подчерта бившият фаворит на Доган, като визира натиска от страна на политическата централа за избора на председателя на местния парламент.
Той уточни, че е изградилцялата си кариера благодарение на ДПС.Но Ахмед Доган органически не понася личностите от Родопите, особено от Кърджалийско. Човек с потенциал и някаква харизма няма никакъв шанс за развитие. А реално партията му се крепи на Кърджали. На Доган не му трябват хора със собствено мислене, а послушковци, марионетки, които да обслужват икономическите му интереси, които саготови да му целуват ръцете,посочи още Дикме.
Според него точно до 2019-а година няма шанс Доган да бъде сменен от лидерския пост, именно тогава той сам щял да се оттегли.Защото ДПС е мразено заради Доган и кликата му, а партията е в пълна изолация. ДПС не е потенциален или стратегически партньор за никоя политическа сила в България,каза бившият министър. Според него и конфликтът между БСП и ДПС е вече явен.Все още има млади хора, които разчитат на някакво развитие покрай ДПС и надеждата им е, че в следващото управление на страната това ще стане. Но пропускат факта, че вече се зараждат нови политически проекти, които категорично се разграничават от евентуални съюзи с Доган. Да не забравяме, че президентът вече не се казва Георги Първанов, Плевнелиев няма да допусне пазарлъци. А са много хората в ДПС, които живеят с надеждата, че след изборите през 2013-а година ще се завърнат на бял кон във властта. И като не стане това, те ще продължат да се надяват, но търпението им ще стигне предела си най-късно през 2017-а, ще им трябват още една-две години да прогледнат окончателно,прогнозира Дикме.
Дикме каза още, че за Доган лидерството е важно като слънцето и водата за всеки обикновен човек, т.е. то е свързано с неговия живот.Доган никога сам няма да се оттегли от първия пост в партията, въпреки заявките, че му е дошло времето да сдаде кормилото. Ахмед Доган е цар на коварните ходове – когато види, че някой набира авторитет и е потенциален негов съперник, първо праща свои верни хора, които да го провокират и после да му доложат нагласите. И после им взема главите, унищожава ги, защото не търпи личности с потенциал и лидерски заложби. В най-близкото му обкръжение знаят това отлично, но знаят и как да оцелеят, свикнали са му и Рамадан Аталай, и Лютви Местан, и Юнал Лютфи, и останалата клиентела,подчерта Дикме. Според него силата на Доган е в невежеството на електората му – каквото и да стане, той винаги си получавал необходимите гласове. /БГНЕС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работите упорито и самоуверено, и това започва да дава резултати. Стремете се да следвате плановете си, за да останете доволни от себе си. Настроени сте приятелски към околните и можете да разчитате на тяхната взаимност. И така ще бъде всеки път, когато поддържате такава линия на поведение.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден обещава да бъде приятен за повечето Близнаци. Ако отрано разпределите делата си, ще останете удовлетворени от свършеното. В добра форма сте и засега не чувствате нужда от почивка, но не се претоварвайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Водени от прагматични мисли и действия ще намерите правилното решение на наболял проблем. Споделяте опита си с околните и това повишава авторитета ви. С привлекателна личност, която споделя вашите интереси ще задълбочите отношенията си. Не се колебайте да покажете чувствата си. Други ще се насочат към повишаване на квалификацията си.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще мине в спокойна обстановка, заобиколени от любимите си хора. Имате възможност да свършите полезна работа по дома си, а също и изостанали професионални дела. Можете да градите планове и за предстоящите ви начинания. Денят е подходящ за това, както и за по-весели събития.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви срещи с хора от различни сфери на дейност. Това ще ви даде възможност да се запознаете с идеи, които бихте могли да използвате и в своята работа. Близък приятел ще има нужда от помощта ви за разрешаването на личен въпрос. Личният ви опит е нещо, на което винаги можете да се осланяте.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Светски изяви за някои от вас. Хората на изкуството ще покажат част от работата си пред широката публика и ще се насладят на всеобщо одобрение. Ще изпитате желание за развлечения и удоволствия. Това е чудесно, стига да не наранявате някого с поведението си.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако за други денят е за почивка, за вас той е работен. Къде с желание, къде по-малко, но ще си наложите воля, за да приключите започнатото през седмицата. Бъдещите ви планове ще се толерират от човека, който ви интересува и поне този въпрос ще отпадне като проблем. Предприемчивостта ви е впечатляваща.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работни проекти и други бизнес-обвързаности ще ангажират повече от времето ви днес. Сроковете и договореностите ви задължават да не отстъпвате от думата си, но възнагражденията - морални и финансови няма да се забавят. Не допускайте умората да потисне радостта ви от тях, намерете време и за себе си.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете внимателни с емоциите днес. Това може да попречи в осъществяването на плановете, които имате. Срещате се с различни хора и от разговорите с тях ще станете по-уверени относно настоящата си заетост. Обърнете по-голямо внимание на интимния си партньор, особено, ако сте правили грешки напоследък.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стараете се да помогнете на ваш близък и правите всичко, което е по силите ви. Остава и той да прояви същата инициативност. Близостта на привлекателна за вас личност ви прави разсеяни. Открива ви се много добра възможност да скъсите дистанцията и да постигнете желаната близост. Просто не се колебайте и действайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Силното ви присъствие в живота на много хора ви превръща в лидери, съзнавате или не това. Напрежението е неделима част от ежедневието ви, но вие сте силни и ще се справите. Избягвайте спорове и конфликти, не разваляйте деня си с излишни главоболия. Позволете на любовта да се погрижи за вас, в лицето на специален човек.
24 юни 2021
Последни новини