Снимаха бъдещия Corvette по камуфлаж

Силуетът е сходен с този на предишната генерация, като новият модел е запазил задните кръгли фарове.

Изданието Car публикува първите шпионски снимки от тестовете на прототипа на Chevrolet Corvette от следващо поколение. Фотографиите са направени в САЩ, където купето е подложено на изпитания при сериозни зимни условия. Каросерията му е изцяло покрита със защитни маски, за да не бъде разпознат. Очаква се световната премиера на серийния модел да се състои през януари 2013 г., вероятно на следващото издание на изложението в Детройт.

Ако съдим по снимките, силуетът е сходен с този на предишната генерация, като новият модел е запазил задните кръгли фарове, които обаче са изцяло изтъкани от светодиоди, ако съдим по снимката.

Суперколата от седмо поколение ще бъде конструирана на основата на модернизираната платформа на своя предшественик. При това масата на новия Chevrolet Corvette е значително понижена благодарение на използването на алуминий и карбон. По-рано вицепрезидентът на General Motors Карл-Фридрих Щраке потвърди, че автомобилът както и досега ще бъде с предноразположен двигател, а в гамата на моторите отново ще присъстват само V-образни 8-цилиндрови агрегати.

Според изданието Car единият от двигателите на бъдещия Corvette ще бъде алуминиев мотор с директно впръскване на горивото, с висока степен на сгъстяване и система за охлаждане на цилиндрите при големи натоварвания. Не е изключена и появата на 7-степенна механична предавателна кутия, каквато за първи път в спортния сегмент ще се появи в новия Porsche 911.

Актуалното поколение на Chevrolet Corvette излиза от 2005 г. Предлагат автомобила с различни версии на 8-цилиндровите двигатели с мощност между 430 и 638 к.с.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини