Бурчин от Ардино намери чанта с пари и я занесе в полицията

10-годишната Бурчин Ахмед от Ардино учуди тези дни всички свои съграждани с благородната си постъпка – намери и върна чанта пълна с пари и документи на притежателя им. В петък около 17 часа четвъртокласничката от Началното училище „Хр. Ботев” се прибирала у дома, когато забелязала чанта на ул.”София” около местната многопрофилна болница. Без да се колебае Бурчин решила да потърси майка си, която я посъветва заедно да предадат „находката” в близкото Районно полицейско управление.
От РУП –Ардино се установило, че намерената чанта е на семейство Низамови от село Еньовче, в която имало пари, документи за самоличност-2 бр.лични карти и контролен талон за МПС.
Дори и не си замислих, че мога да постъпя по друг начин, казва Бурчин и допълва, че така са я възпитали родителите. Баща ми Алимехмед и майка ми Гюлкибар винаги ми казваха, че ако намеря чужди вещи  веднага трябва да ги върна на собствениците им.
За достойната си постъпка Бурчин е получила награда от ръководството на училището. Директорът на учебното заведение Румяна Младенова сподели, че се гордее с благородната постъпка на Бурчин. Винаги в часовете обръщаме внимание за гражданското възпитание на децата. Надявам се и други ученици от школото да постъпят като нея, допълни Младенова.
Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини