22 °C

ДПС подкрепят надпартийно управление срещу ремонт на Изборния кодекс

Основната приоритетна задача, с която 41-ото Народно събрание трябва да се ангажира, са спешните изменения в Изборния кодекс, които да осигурят честността и прозрачността на следващите парламентарни избори. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
С елементарното – „искат да седнат на софрата” - оголвате собственото си усещане и разбиране за властта. Ако разбирането ви за властта е софра, на която искат да седнат и други, вие сте обречени на изолация и крах, въпреки вота на последните избори, каза Местан.
„Кризата налага надпартийни усилия и необходимостта от прелегитимирането на нов надпартиен властови формат и в България. Имаме предвид не многопартийността, а надпартийността и не в смисъл на заличаване на партийните идентичности. Имаме предвид идейният аспект на националните политики, а не - софрата”, заяви Местан.
„За вас е угодно да подмените надпартийността с многопартийност, националното съгласие искате да подмените с колективна безотговорност. Или не сте разбрали за какво става въпрос, или ви е удобно да се правите, че не разбирате. Може да не споделяте вижданията на политическия си опонент, но аргументацията на политическия език ви се губи. Монологичното заклинание и заклеймяване на врага непрекъснато го възпроизвеждате. Егоизмът не е властови ресурс”, каза той.
На нас самоцелна власт не ни е нужна, заяви Местан. Политическата зрялост отчита необходимостта от дефиниране на отговорностите и на управляващи, и на опозиция, допълни той.
„От ДПС ще подкрепим следващ управленски формат, независимо дали ще имаме отношение към формирането му, или не. От името на ПГ на ДПС питам – готови ли са и останалите политически сили да поемат предварително, още преди следващите парламентарни избори този ангажимент”, обърна се Лютви Местан към колегите си в залата.
Агенция „Фокус”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини