„Студен кладенец”прелива,””Кърджали” още не

Пожарникари и спасители са провели над 220 операции за оказване помощ на населението в засегнатите от снеговалежа райони, съобщават от пресцентъра на МВР. Няма пострадали хора. Работата на екипите в страната се ръководи от щаб в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПБЗН/.

Обстановката в районите, засегнати от снеговалежа и дъждовете остава сложна. Структурите на ГДПБЗН работят при пълна мобилизация на наличните сили и техника. Работят 120 групи с над 500 пожарникари и спасители, които изтеглят закъсалите в снега тежкотоварни и леки автомобили, отводняват приземни помещения и премахват паднали по пътищата дървета. В засегнатите райони са сформирани допълнителни аварийно-спасителни екипи.

Благодарение на бързата реакцията на екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" не са допуснати случаи на бедстващи хора. Изтеглени са над 150 тежкотоварни автомобили и леки коли в областите Смолян, Софийска, Кърджали, Ловеч, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Перник, Габрово и в други райони на страната. Отводнени са приземни помещения на детски градини, болници и мазета на къщи.

Оказва се съдействие на аварийните екипи по възстановяване на електроснабдяването в населените места. Следи се състоянието на реките и язовирите в засегнатите райони. Към момента няма опасност от преливане на язовир "Кърджали". Язовир "Студен кладенец" прелива, но работят и двата ВЕЦ-а. Ликвидирана е опасността за намиращите се в съседство къщи в района на полученото

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини