Цвети и Гришо с победа за историята

България постигна първата си победа в турнира за смесени двойки “Хопман Къп”. Цветана Пиронкова и Григор Димитров надиграха датчаните Каролин Возняцки и Фредрик Нилсен и спечелиха сблъсъка с 2:1. Решаваща бе победата в смесените двойки, където българите успяха да обърнат мача до 3:6, 6:4 и 10:1.

По-рано през деня Цветана Пиронкова измъчи световната №1 Каролин Возняцки. Пловдивчанката успя да вземе втория сет, но въпреки това загуби с 5:7, 6:6 и 2:6. Григор Димитров пък постигна първата победа за България в турнира на сингъл. Гришо, който е №76 в световната ранглиста, отвя Фредрик Нилсен със 7:5 (5) и 6:2 и по този начин успя да изравни резултата.

В решителния мач на двойки датчаните успяха да вземат първия сет след половин час игра. Возняцки и Нилсен направиха пробив още в самото начало и успяха да добавят втори при 5:3. Цвети и Гришо се съвзеха бързо и пробиха сервиса на датчаните още в началото, което се оказа достатъчно, за да стигнем тайбрек.

В решителната част Пиронкова и Димитров сътвориха наказателна акция, повеждайки още в началото с 6:0. При 9:1 българите имаха цели 8 поредни мачбола и се възползваха от втория, за да затворят срещата.

Победата запази шансовете на България за първото място в групата. За целта обаче Чехия трябва да загуби поне един от следващите си два мача срещу САЩ и Дания, а Пиронкова и Димитров трябва да победят американците в петък.

“Определено излязохме за победа, това ни беше цел преди мача, добре се разбрахме с Цеци, всичко беше в добър синхрон и това ни помогна много“, каза Димитров след мача. “Да се надяваме, готови сме да играем в другиден, и двамата даваме всичко от себе си на сингъл, дано не ни се налага да стигаме до такъв мач (на двойки), но дори да се стигне до там няма проблем, настроението е отлично.

Настроението е нормално, никой не се притеснява, гледаме да работим върху нещата, които трябва. Чувстваме се комфортно, предстои доста месеци пред нас и се надявам че всеки един турнир ще се подобряваме и ще има все по-добри резултати“, каза още Гришо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини