Свлачището до прохода Маказа е укрепено преди снеговете

Ремонтиран е и пътят за село Токачка заради свличане на земни маси след рудник "Звездел"

Укрепеното свлачище до граничния проход Маказа вече има подписан акт 15. Това показа проверката от областното пътно управление в Кърджали, съобщи БТА. 

Документът гарантира годността за експлоатация на обекта след приключилите укрепителни дейности при километър 379-и на международния път Кърджали - Маказа и довършителните работи по изграждането граничния пункт.

През юли правителството отпусна 4,5 млн. лева за инженерно-укрепителните работи по довеждащия път към прохода Маказа, както и за изграждането на площадковата инфраструктура, монтажните помещения и доставката на специализираното оборудване.

Трасето вече е годно за ползване, заяви директорът на областното пътно управление Радостин Ламбрев. По думите му за стабилизирането на свлачището е използвана съвременна технология, която гарантира устойчивост.

Ремонтиран е и пътят за село Токачка заради свлачище след рудника "Звездел". Сега шосето е асфалтирано, поставени са банкети и еластична ограда, има и нова маркировка. През тази година екипи от пътното управление са укрепили и пропаданията при селата Рани лист и Генерал Гешево. 

БГНЕС

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини