Прокурор по знакови дела за Кърджали стана зам.-министър

Прокурорът Пламен Георгиев беше назначен за зам.-министър на правосъдието. 35-годишният обвинител наблюдаваше серия от обществено значими дела.

Той работи по едно от разследванията за злоупотреби в общинското дружество “Софийски имоти”. Наблюдава и делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис за т.нар. водно огледало и това за уреждане на подкуп срещу бившия зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа. Георгиев беше прокурор в процеса за престъпление по служба срещу депутата от ДПС Митхат Табаков, завършил с 5-годишна присъда.

Новият зам.-министър е възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски” и е носител на наградата “Джовани Фалконе” за принос в борбата с престъпността. Той спечели конкурса за обвинител в новата спецпрокуратура, но предпочете поста в министерството.

След назначаването на Диана Ковачева за министър на правосъдието само един от заместниците на предшественика й Маргарита Попова подаде оставка. За заместник на Ковачева беше поканен и шефът на административния съд в София Лозан Панов, но отказа.

Труд

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини