Започна благотворителна кампания „Ардинската Коледа”

В Ардино стартира благотворителната коледна инициатива за набиране на средства за лечението на 13-годишната Антония Филипова от село Седларци и 16-годишната Юзлем Сюлейманова от Ардино. Средствата се набират при Валя Чолакова, служител в Общинска администрация. Успоредно с това специални кутии за дарение ще бъдат поставени в търговските обекти, които се намират в територията на общината. Организатор на благотворителната кампания е Инициативен комитет, в който са включени Зюлфие Ибрямова, Валя Чолакова и Светла Семерджиева. Те уточниха, че дарителски кутии са били раздадени и на всички кметове и кметски наместници в територията на община Ардино. С тази кампания, искаме да покажем съпричастност към съдбата на двете болни деца. Надяваме се да подарим надежда и да върнем усмивката на техните лица, сподели Ибрямова.
13-годишната Антония Филипова е с изкривяване на гръбнака, което изисква спешна операция – поставяне на импланти и шини за изправяне и поддържане на гръбначния стълб, а 16-годишната Юзлем Сюлейманова страда от болестта на Крон и се нужде от провеждане на лечение със скъпоструващ медикамент.
Веднага след старта на инициативата ардинци започнаха да откликват на благотворителния апел. Кампанията ще продължи до 27 декември.

Текст за снимка: В благотворителната кампания се включи и кметицата на Боровица Надие Топчу.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини