Болницата в Крумовград пред колапс,търсят пари за оцеляването й

Днес постоянната комисия по здравеопазване към общинския съвет в Крумовград решава съдбата на общинската болница. Тя се нуждае от спешно преливане на 80 000 лева за да оцелее. Вече е получила общинска субсидия от 100 000 лева. Въпреки това заплатите закъсняват.

 Съществува реалната опасност лекарите от болницата да се разбягат. Трудно ще можем да намерим в условията на криза 80 000 лева, каза за Кърджали бг вести кметът на община Крумовград Себихан Мехмед. Тя съобщи, че здравната комисия в местния парламент ще изготви анализ и ще търси пътища за запазване на болницата.

  Лекари от здравното заведение от своя страна негодуват, че Здравната каса в Кърджали им реже пари по клиничните пътеки, като с това допълнително утежнява положението на болницата.

   Шефът на касата в Кърджали Соня Ангелова поясни, че парите на болницата се привеждат регулярно.

 Шефът на болницата д-р Иванова поиска от нас известна сума и желанието й бе удовлетворено. Проблемът е, че здравното заведение работи по малко клинични пътеки. Единствено общината може да помогне.Ние сме били коректни и сме заплатили всичко.  Трудно могат да бъдат намерени допълнителни средства за оцеляването на болницата, каза Соня Ангелова.

 Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини