Караиванов: Заплата ми е съгласно постановление на МС и в нея няма нищо фрапиращо

Както вече съобщихме, 1 526 лв. е сумата, срещу която ще се разписва месечно асеновграският градоначалник. "Нищо фрапиращо няма в това. Сумата е като на предшественика ми д-р Грудев и е определена съгласно постановление на Министерски съвет". Така Емил Караиванов коментира пред журналисти появилите се в публичното пространстно различни коментари и въпроси относно това, че възнаграждението му е по-високо от това на Пловдив, който ще получава 1 499 лева.

Основните месечни възнаграждения на кметовете са определени с Постановление 67 в зависимост от големината на съответната община. За община като Асеновград (с население между 50 000 и 100 000 души) минималният определен праг на кметската заплата е 997 лв. Максималният й размер не трябва да надвишава 1 594 лв. За сравнение - толкова взима да речем и кметът на Кърджали. Хасан Азис се разписва месечно срещу 1 527 лева.

За кмет на община с над 100 000 души праговете съответно са между 1027 лева и 1661 лева. Най-високо е възнаграждението на кмета на столична община. Праговете за неговата заплата са между 1 147 и 1 860 лева.

Според хора от екипа на Караиванов досега като лекар в МБАЛ "Свети Мина" 43-годишният градоначалник е получавал повече, отколкото ще получава начело на асеновградската управа.

К. Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини