Радослав Милев предложи възнагражденията на общинските съветници в Кърджали да се намалят на половина, те гласуваха „въздържал се“

    Общинският съветник от Коалиция ПП-ДБ Радослав Милев предложи на днешната сесия на местния парламент възнагражденията на колегите му да се намалят на половина. Той поиска в Правилника за дейността на Общинския съвет възнагражденията да бъдат обвързани с това на председателя му. Милев предложи вместо 22% от възнаграждението на председателя, общинските съветници да вземат по 10%.Работата на един съветник за подготовката му за заседание е не повече от два дни и се изразяват в участие в постоянните комисии. Не е редно също така, те да бъдат допълнително възнаграждавани и за това ,че са председатели на постоянни комисии или групи съветници,каза още от трибуната на местния парламент Радослав Милев.

    Съветникът от ДПС д-р Недим Исмаилов го апострофира.Той бе категоричен, че участията на колегите му в сесия и заседанията на комисиите е най-малкия труд. Много време отнемат срещите с гражданите и  вникването в техните проблеми.

   Предложението на Радослав Милев получи подкрепата на двама съветници. Останалите се въздържаха и то не бе прието.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини