С Хамър на училище

Хамър привличаше погледите пред Езиковата

Пътят на образованието е трънлив и труден. Затова никога не е излишно да пътуваш по него...с автомобил с висока проходимост. С такива или различни подбуди, ученик от хасковската езикова гимназия  ежедневно кара до школото си с Hummer H2. Пред чудовището един джип изглежда като недораслек а боен бронетранспортьор за пехотата-като трошка.

Хамърът също е бойна машина и в различни разновидности масово се използва в американската армия. Съществуват и цивилни версии, но те запазват размерите на военните. Дори и в Щатите зад волана на хамърa не сяда всеки - трябва да се казваш Арнолд Шварценегер например.

Със сигурност в Хасково това е единствената такава кола. И се кара от 12-токласника Стефан Пашов. Временно, защото колата е на леля му. Момчето не пожела да го снимаме, защото не искало такава популярност. Уважихме молбата му, но хамърът сам по себе си бе предизвикал популярност сред съучениците му. Те надлежно ни осведомиха че колата тежи 4 тона, двигателят е 6 хиляди кубика и харчи поне 20 на 100. Всъщност справката за този модел показва, че гори 26 литра бензин на 100 км. Огромната кола позволява в нея да се разположат сума ти екстри, като професионални стереоуредби, 17 инчов телевизор и прочие. Кожен салон придава луксозност на иначе замисленото като практично, бойно транспортно средство.

Хамърите вървят между 60-70 хиляди лева на старо. И този се продава, при това тънко - 21 хиляди евро, е видно от специализиран сайт за продажба на автомобили. Моделът от 2003-та година, очевидно сваля от цената.

Хамърът бе черешката на тортата в престижният автопарк пред Езиковата. Там личаха джип Сузуки, Тойоти, БМВ-та и други повече от средно статистически возила. Ако не друго, съвременното образование е моторизирано. При това марково.

Г.Христов

Автопарк

Кожен салон и компютъризирано управление
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини