Пътното: Изкарваме снегорините при 3 сантиметра сняг

Снегопочистващите машини на областното пътно управление ще излизат по пътищата при 3-сантиметрова снежна покривка. Това заяви днес шефът на службата Живко Боговски на работна среща в областната администрация за зимната подготовка. На срещата присъстваха шефовете на държавните структури в областта – Пожарната, Бърза помощ, инспектората по образование, МВР, регионалната здравна инспекция, както и кметове на общини.

Има нерешени проблеми по подготовката за зимния сезон, но повечето служби са в готовност за тежка зимна обстановка, отчетоха присъстващите на срещата, която бе ръководена от областния управител Ирена Узунова. По нейните думи липсата на техника за изтегляне на закъсали в преспите тежки автомобили може да се окаже проблем. Необходима е координация между отделните структури, за да има ефективност в действията, каза Узунова.

Да се звъни на тел. 112 при нужда призова кметове и шефове на служби началникът на областната противопожарна служба Николай Вълчев.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е изплатила всички дължими суми за почистване на общинските пътища през миналия зимен сезон, стана ясно още на днешната среща. Все още обаче има общини, които не са се разплатили с фирмите за миналата зима.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини