Безмитната зона на тезгяха за 5 млн. Пишман крадци атакуват данъчно. Преглед на регионалния печат

Държавата тури на тезгяха Безмитната за 5 милиона лева, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Изданието припомня, че това е втори опит за продажба, вече на половин цена.

Хасковските бездомници зимуват в старческия, водещо заглавие на първа страница в броя. В Хасково има двама бездомни мъже и една жена, за която обаче се чака решение на съда, с което синът й да стане попечител.

Затвориха месарския цех на Матев, друг акцент от първа страница.

Без данъци за стари коли в Димитровград, водещо на 2-ра. Общинските съветници от коалиция „Да за Димитровград” поискали да отпадне налогът за автомобилите, които не са минали задължителната регистрация през 2006 година и са със старите табели. На практика те нямат право да се движат по пътната мрежа на страната, така че няма как да им се събира и данък, мотивират се вносителите.

С 400 бона ремонтират забавачки и бивша болница, друго заглавие на 2-ра. Става дума отново за Димитровград. Средствата са от министерството на труда и социалната политика.

Втори Григор тръгва от Хасково, водещото заглавие на спортната страница. Става дума за младия тенисист Йордан Диневски, който стяга куфарите за Флорида, САЩ.

Келти опожаряват дом на тракийски владетел, заглавие на 7 страница. Материалът е посветен на откритието край тополовградското село Княжево. Там археолозите се натъкнаха на жилище на тракийски аристократ от 4 в. пр. Хр.

Пишман крадци атакуват данъчно, грабят стотинки от кафемашина, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Атаката била осъществена миналата нощ, апашите проникнали в сградата на общинската данъчна дирекция в Димитровград. Няма нищо откраднато от помещенията на бирниците, но на излизане крадците са разбили автомат за кафе във фоайето и задигнали 100 лева на стотинки.

Акваполицай подхваща тролеите, водещо заглавие на първа страница. Става дума за докладната записка от кмета Георги Иванов, който предлага на мястото на Любомир Михов за шеф на „Тролейбусен транспорт” да бъде избран Гюнай Юсуф. Преди време той за кратко бе шеф на местната агенция по рибарство.

ЕС спаси лошите ферми, млякото – само за наша консумация, друг акцент от първа страница. ЕС удължи с две години срока за преструктуриране на млечните ферми в България. Така те ще могат да произвеждат, но само за вътрешния пазар.

Пращат още 30 деца в Помощното училище в Харманли, челно заглавие на 2-ра. Интернатът отпразнувал своята 45-годишнина скромно, с бюджет на червено.

Манолов, Димов и Мандаджъ представляват областта в регионалния съвет, пише още на страницата. Кметовете на Свиленград, Димитровград и Стамболово бяха избрани вчера в регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Лична драма „хлъзна” обвинителя Иван Ванчев, водещо заглавие на 3-та. Става дума за вчерашния скандал и започването на дисциплинарно производство срещу окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев.

Школата на ОбС Димитровград ме подготви за парламента, казва в интервю за вестника Катя Чалъкова, която преди дни положи клетва като народен представител. Тя влиза в НС на мястото на Иво Димов, който пък стана кмет на общината.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини