Кърджалийско Пежо се помля в хасковски Мерцедес

Кърджалийско Пежо се разби зрелищно на пътя Хасково-Димитровград тази сутрин, при изпреварване на пътуващ в същата посока микробус Мерцедес. Яката френска кола, модел 407, спасила тримата младежи пътуващи в нея. Те се отървали само с една пукната вежда. Невредим е и водачът на Мерцедеса.

Причината за катастрофата стана обект на ожесточени дебати. Водачът на бус-а с хасковска регистрация Генчо Неделчев, побърза да се скрие от обективите и отказа коментар. Остана само версията на шофьора на Пежото-20 годишния Иван Разкалински от Кърджали. Пътували с приятели за Стара Загора. По пътя Хасково-Димитровград, до бившия комплекс Щъркелите, били застигнати от белия мерцедес. Пежото било в лявата лента на еднопосочното движение. За изненада на Иван, Мерцедесът тръгнал да го изпреварва отдясно. При неизвестни обстоятелства, двете коли се закачили и този контакт ги изкарал от пътя. Мерцедесът заорал отстрани на пътя но успял да убие скоростта без да срещне препятствия. Пежото нямало този късмет и след няколко завъртания и удари в крайпътни дървета се връща на платното и спира в окаяния вид от снимките.

Версията обаче би могла да е и точно противоположна, изразиха съмнения някои от присъстващите. А именно-Пежото изпреварва и закача Мерцедеса. По немското возило единствената щета е огънатата врата на шофьора.

И двамата водачи не са употребили алкохол, съобщиха от полицията. Заведено е досъдебно производство.

Г.Христов

Мерцедесът бе пострадал минимално
Шофьорът му, Генчо Неделчев/най-вляво/ обаче отказа информация
Според Иван Разкалински, мерцедесът го изпреварвал отдясно
Само една пукната вежда е резултата от катастрофата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини