Йовковци празнуват своя патронен празник

На 9 ноември за пореден път СОУ "Йордан Йовков" в Кърджали чества своя патронен празник. Събитието събуди познати вълнения, провокира интересни идеи и стана повод за приятни спомени. От 28 октомври до 9 ноември ученици и учители участваха в стандартни, но и нови оригинални мероприятия. Наред със спортните състезания по народна топка, баскетбол и футбол , посещение на традиционния за случая спектакъл „Албена” , конкурс за рисунка и литературен конкурс, тази година учениците участваха във викторина на английски език. Нов елемент в "Йовковите дни" беше празничната емисия на училищното радио School days, както и мултмедийна презентация на тема "Миналото, настоящето и бъдещето на нашето училище" , които се превърнаха в кулминацията на тържествения 9 ноември.
Съвсем естествено темите на училищните конкурси за рисунка и литература отправиха творческите пориви на младите таланти към богатия и мъдър свят на Йовков. Йовковци рисуваха и писаха стихове, приказки, есета по темите "Обичам моето училище" и „Надеждата – спасение за човека” .. Победителите в състезанията и конкурсите получиха своите награди на нарочно тържество на лауреатите в конферентната зала на училището от г-жа Кюпрюджиева, която ги поздрави за успехите и им пожела още по-голямо дръзновение в учението, изкуството и спорта.
Ето и имената на победителите в индивидуалните литературни конкурси, където учениците писаха по темата "Надеждата – спасение за човека" В категорията приказка комисията присъди две втори награди: на Марина Андреева от V клас и Русин Николов от VІІ клас. За стихотворение първо място спечели Минчо Боюклиев от VІІ, а втора е Елена Згурова от ХІ клас. Най-многобройни бяха есетата и тук се присъдиха повече награди. Единодушно журито присъди най-високата награда за есе на Ивелина Николова от Х клас, веднага след нея е Сибел Джебир, също от Х клас. Третото място зае Фатме Реджеб от VІІІ. Бяха присъдени и две поощрителни награди в тази категория - на Елис Якубова от Х и Мая Христова от ХІклас.

Конкурсните работи могат да се видят в сайта на училището yovkov-bg.net

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини