Мартина Георгиева от "Славейков" спечели награда на конкурса "Куба - далечна и близка"

С есе на испански език дванадесетокласничката от СУ "Петко Рачов Славейков" Мартина Георгиева спечели втора награда на националния конкурс "Куба - далечма и близка" Темата на форума тази година е „Сътрудничеството и приятелството между България и Куба”. 
Бъдещата абитуриентка споделя, че участвала най-вече, защото испанският език я вдъхновява от ранна възраст и това е нейният шанс да се докаже пред себе си, близките и учителите си, че може много други неща освен спорта. Мартина е ученичка от 12а клас - иновативна паралелка с чуждоезиков профил и спорт и активен волейболист. 
Талантливото момиче споделя, че се почувствала горда, когато споменават името й по време на награждаването, както и името на училището, в което учи - СУ „Петко Рачов Славейков”, за да я наградят за нещо, което е сътворила със знания. "Благодаря специално на госпожа Магдалена Дичева за труда и усилията, които е положила за тези знания!" Госпожа Дичева е учителят по испански език на Мартина. 
Дванадесетокласничката се впечатлява много от творчеството  на кубинския поет Николас Гийен, който казва: „Българите са кубинците на Балканите, а ние кубинците сме българите на Карибите”. Това я вдъхновява да напише есето си за участие в конкурса. Смята, че двата народа имат много общи неща като темперамента, гостоприемството и начина, по който гледат на живота.
Професионално Мартина се е насочила към следване на испанска фиология и се надява в бъдеще Испания да стане неин дом. 
Да припомним, СУ "Петко Рачов Славейков" има лауреати на конкурса "Куба - далечна и близка" в почти всички години на неговото провеждане. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    0 0
    10:14, 9 ное 2022
    А бе този boss, бос на квартал боровец и малко по на горе ли е
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини