3 °C

Езиковата с награди от Национален конкурс по родолюбие

На 4 ноември  сградата на Националния исторически музей в София посрещна номинираните за награди ученици и учители, участвали в ХIX национален конкурс „Родолюбие”, организиран от Национален клуб „Родолюбие”, МОМН, НДК, Историческия факултет на СУ „Климент Охридски”, СБУ , Българско генеалогично дружество  „Родознание”,  Общобългарска фондация ТАНГРА ТанНакРа. На тема: „България – европейска самоличност и специфична духовност”, участниците в конкурса изложиха свои становища  и научни разработки за събития и личности, разглеждани на фона на европейските и световни процеси. НК „Родолюбие” години наред провокира младите хора към духовна приемственост и творческа изява. И тази година  конкуренцията беше много голяма - участията бяха над 130 от цялата страна.

ГПЧЕ „Хр.Ботев” имаше впечатляващо участие с две презентации на Анета Танкова от ХIIН1 клас и Николета Обретенова и Мириам Кайряк от ХIIА1 клас с консултант Станка Вълова, учител по История и цивилизация. Анета Танкова грабна  специалната награда  на Българското генеалогично дружество „Родознание”. Заедно с преподавателката си по история тя направи задълбочено проучване в раздел „Моето родословие – основание за самочувствие” като разгледа живота на своите прадядовци – първият свещеник в град Кърджали – поп Георги Стоянов и  изтъкнатия краевед и  журналист и негов син – Кирил Попгеоргиев. Изготви компютърна презентация, която впечатли не само журито, но и представителите на всички съорганизатори на конкурса. Затова тя бе поканена от представителя на Българското генеалогично дружество да предостави научната си разработка за отпечатване на страниците на  списание „Родознание”.

Възможност за участие  в конкурса със свои разработки имаха и учителите. За тях темата беше поставена с изключителна категоричност: „Мисия учител”. Силно впечатление на жури и участници направи и участието на Станка Вълова – дългогодишен преподавател по История и цивилизация в ГПЧЕ „ Христо Ботев” и ръководител на клуб „Млад историк” в училището. Вижданията й за ролята на учителя в съвременното училище, тя изложи в разработката си на тема: „ Хей, Учителю, научи ни да мислим свободно!”.  За нея мисията на учителя е удовлетворение и отговорност – отговорност да поеме Истината за времето, да я съхрани и да я предаде на поколенията неопорочена и чиста. „Приемам наградата като признание за сериозния и отговорен труд на всички колеги от езиковата гимназия”, сподели Станка Вълова при награждаването си. Още по категорична бе оценката за нейната работа  в писмото на РИО: „Това е резултат от сериозна педагогическа работа, далеч надхвърлила задължителното обучение”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини