Ресми Мурад положи клетва в Ардино

Новоизбраният кмет на община Ардино Ресми Мурад положи клетва и встъпи във втория си мандат. Той получи удостоверението за избора си от председателя на ОИК - Ардино Цветомир Хаджиев. На тържествената церемония, водена от най-възрастния общински съветник Мюмюн Бекир от групата на ДПС, Ресми Мурад се закле, че ще спазва Конституцията и законите на страната и ще работи за благото на жителите на община Ардино. Заедно с него положиха клетва новите общински съветници и кметовете на населените места.

Ресми Мурад заяви, че му е изключително приятно да поздрави всички общински съветници и кметове с избирането им и пожела един успешен мандат за всички.

Всички ние трябва да благодарим на ардинската общественост за гласуваното доверие и да се стремим да го оправдаем, каза Ресми Мурад. Аз като кмет на общината ще работя за обединяването на хората. Така съм работил през изминалия мандат, така ще бъде и сега. Приоритет за мен винаги е било важността на проблема, а не неговия произход. Призовавам всички общински съветници да работят в името на нашите избиратели, да има приемственост в работата на общинския съвет, защото 2/3 от вас са нови, отбеляза Ресми Мурад.

Той добави още, че трябва да се работи за запазване на междуинституционалните отношения и трансграничното сътрудничество с побратимените общини от Турция, Гърция и Ирландия. По този начин можем да подобрим стандарта и условията за живот в нашата община, завърши кмета.

Единствената точка в дневния ред на заседанието бе избиране на председател на местния парламент. След уточняването на процедурата и тайно гласуване вота спечели Сезгин Байрямов от ДПС.

Гост на учредителната сесия на местния парламент бе представителят на Областния управител и гл. секретар на област Кърджали Кирил Колев. Той връчи на новия първи съветник Байрямов свитък с принципите за добро местно управление.

От името на групата съветници от ДПС инж. Азиз Мурад каза, че не трябва да се губи нито миг и от днес да започне реалната подготовка за изпълнението на важните проекти за община Ардино. В доброжелателен дух се изказаха и представителите на ГЕРБ и ЕНП.

Сафет Ерен

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини