Новата власт в Хасково се заклева в петък в 9 ч.

Областният управител Ирена Узунова издаде заповеди за свикване на новоизбраните общински съвети в 11-те общини от областта, съобщиха от администрацията.

Първи на 4.11.2011 г. /петък/, от 9 ч., ще положат клетва общинските съветници от Хасково. За 10 ч. е насрочено заседанието в Тополовград, от 11 ч. е заседанието в Димитровград, от 13 ч. – в Симеоновград и от 15 ч. – в Минерални бани.

В понеделник – 7.11.2011 г., за 11 ч. са насрочени заседанията в Свиленград и Стамболово, от 13 ч. ще се проведе първата сесия и в Любимец, а от 15 ч. – в Харманли.

Във вторник – 8.11.2011 г., от 11 ч. е заседанието в Маджарово, а от 14 ч. и това в Ивайловград.

Съгласно закона за местната власт първото заседание на новоизбраните общински съвети се провежда в срок до 14 дни от обявяване на изборните резултати и се свиква от областния управител.

Преди началото му избраният кмет на община и общинските съветници трябва да положат клетва в присъствието на граждани от общината, председателите на Общинските избирателни комисии и областния управител. След това възникват и пълномощията на кмета и съветниците. На тези първи заседания, които се водят от най-възрастния общински съветник, ще се избират и председателите на Общинските съвети.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини