Познато: Иванов кмет за четвърти път. 47 процента загърбиха вота в Хасково. Преглед на регионалния печат

Познато: Иванов кмет за четвърти път, заглавие над главата в „Новинар юг”. Разбираемо темата за вчерашните избори е водеща и за двата регионални вестника. „Новинар юг” цитира данните от паралелно преброяване, които сочат, че за Иванов са гласували 59 на сто, а за кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов – 41 процента.

Закичиха двама от СИК 1 и 2 с актове, друг акцент от първа страница в „Новинар юг”. Секретарят Елена Камбурова и председателят Кръстьо Караманов не пуснали застъпници в секциите. Били пияни, твърдят глобените.

Д-р Максим Господинов излиза в политическа пенсия, друго заглавие от първа страница. Докторът е баща на кандидатката за кмет от коалиция "ДА за Димитровград” Катя Панева. Освен това е и несменяем общински съветник – цели пет мандата.

Арестуваха грабители на дядо от Крепост, акцент от 3-та. Недялко С. и Кирил М. били закопчани за грабеж над 73-годишен мъж от селото.

Бой за мома преди вота, 2-ма на съд, пише още на страницата. Три патрулки предотвратили поредното сбиване за мома в димитровградския квартал „Вулкан” в навечерието на втория тур.

Светлина гласува 100 процента за втори рейс и лекар, темата на 6 страница.

В Узунджово балотаж заради ромската секция, репортаж от изборите в хасковското село. Там един срещу друг са бившият кмет Ванчо Ванчев и човекът на ДСБ Димитър Ничев.

47 процента загърбиха вота в Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Небивала през последните години ниска избирателна активност е регистрирана на вчерашния балотаж, едва 53 процента, пише изданието. Паралелните преброявания на различните агенции се разминаваха с по няколко процента, вестникът цитира една от тях, която дава резултати 57.8 на сто за Иванов, 42.2 за Панайотов.

Анастас Анастасов стана кмет на Любимец, друго заглавие на 2-ра. За пръв път от началото на демократичните промени Любимец ще има кмет, който не е от БСП, подчертава вестникът.

Свиленград – първенец по европроекти, чело на първа страница в „Хасковска Марица”. Думите са на министъра по еврофондовете Томислав Дончев. Той дава и конкретни примери – Свиленград е усвоил 91 млн. лв., докато за Хасково сумата е далеч по-скромна – 13 млн.

Трима в ареста за трафик на 12 кила хероин, водещо на 3 страница. Наркотикът бил открит в колата на Митко Томов на Капитан Андреево миналата неделя.

Упорита хрема мъчи малки и големи, темата на 5 страница. Грип обаче все още няма, успокоява изданието.

Синовете на Георги Иванов – командировани в „Република”, изборно заглавие на 6 страница. На снимките се виждат двамата синове на Иванов – Станислав и Павел пред гимназията по автотранспорт, където има няколко изборни секции.

Борците на Димитровград с три златни отличия, акцент от спортната страница. Три медала спечелиха Иван Бадаров, Веселин Петров и Иван Янков на националния турнир по свободна борба в Горна Оряховица.

Славят с песни и танци делото на будителите, водещо заглавие на 8 страница. Тържественият концерт е тази вечер от 18.30 часа в читалище „Заря”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини