Хасан Азис на крачка от успеха, броят днес още 11 секции

Даниела Петрова

  Досегашният градоначалник на Кърджали Хасан Азис е на крачка от трети мандат. Остава да бъдат преброени бюлетините от още 11 секции в общината. Те представляват една десета от общия брой на секциите. Това ще стане днес до обед.

 Към 10 часа днес Хасан Азис от ДПС  води с 51,88 на сто от гласовете. Следва го Илия Илиев от ГЕРБ с 21,47%. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 21,25 %.

 Според председателката на Общинската избирателна комисия Даниела Петрова още е рано за категорични резултати, докато не се преброят бюлетините от всички секции.Тя отказа да поясни от селата или от града са оставащите урни за обработка.

  ДПС води убедително и при съветниците. За листата на Движението са дали гласовете си 49,03% от избирателите. Втори са ГЕРБ с 20,5 на сто. Трети са БСП с 15 %.

  Рано сутринта от щаба на ДПС обявиха Хасан Азис за победител. Изигран бе и кючекът на победата.

 Снощи пък вътрешният министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Илия Илиев отива на балотаж с Хасан Азис. Той каза, че това е принос за националната сигурност.

Тази сутрин щабовете на основните политически сили не отговнаряха на телефонните позвънявания. Никой от актива на ДПС и ГЕРБ не искаше да се ангажира с окончателен резултат от вота преди да се произнесе Общинската избирателна комисия.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини