Президентски гаф беляза Деня на Кърджали

  Протоколен гаф беляза Деня на Кърджали. Поздравителния адрес на държавния глава Георги Първанов бе адресиран до Хасан Азис, който е кандидат кмет на Кърджали, а не до изпълняващия длъжността градоначалник Нурджан Юсеин. В обръщението си президентът отбелязва, че Хасан Азис е реализирал множество проекти, привлякъл е нови инвеститори, увеличил е доверието на гражданите към местната власт.

 Свидетели на гафа станаха народните представители Цвета Караянчева, Йордан Бакалов,Емилия Масларова, Петър Корумбашев, Димчо Михалевски.Никой от тях обаче не реагира на недоразумението.

  Честването на Деня на Кърджали започна с полагането на венци на паметника на ген.Васил Делов. Състоя се и внушителна манифестация на училищата от общината, водени от гвардейския отряд и мажоретни състави.

 Народните представители, политически сили и институции поднесоха цветя пред Паметника на освободителите. Тук се състоя кратка церемония. Слово произнесе изпълняващия длъжността кмет Нурджан Юсеин. Той подчерта , че се навършват 99 години от освобождението на града. Това е станало в 16 часа на 21 октомври 1912 г. През 1937 г.местната власт взема решение и обявява този ден за празник на града. Екип от творци начело със скулптора Александър Занков прави паметника на освободителите. Отново през 1998 г. 21 октомври е обявен за официален празник на града. На този ден защитаваме свободата в душите си, каза в словото си Нурджан Юсеин. Той отбеляза, че в дни като днешния се замисляме за пътя, по който вървим. Искаме да се чуе, че никой не е в състояние да развали комшулука ни, каза още изпълняващия длъжността кмет.

С деня на Кърджали съвпадна и рожденния ден на лидерът на социалистите и кандидат за кмет Милко Багдасаров. Учениците от „П.Р.Славейков”, читой директор е той скандираха пред Паметника на освободителите „Честит рожден ден!”.След тържествената церемония, негови фенове пуснаха във въздуха балони с трансперант „Честит рожден ден Багдасаров!”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини