-1 °C

Президентски гаф беляза Деня на Кърджали

  Протоколен гаф беляза Деня на Кърджали. Поздравителния адрес на държавния глава Георги Първанов бе адресиран до Хасан Азис, който е кандидат кмет на Кърджали, а не до изпълняващия длъжността градоначалник Нурджан Юсеин. В обръщението си президентът отбелязва, че Хасан Азис е реализирал множество проекти, привлякъл е нови инвеститори, увеличил е доверието на гражданите към местната власт.

 Свидетели на гафа станаха народните представители Цвета Караянчева, Йордан Бакалов,Емилия Масларова, Петър Корумбашев, Димчо Михалевски.Никой от тях обаче не реагира на недоразумението.

  Честването на Деня на Кърджали започна с полагането на венци на паметника на ген.Васил Делов. Състоя се и внушителна манифестация на училищата от общината, водени от гвардейския отряд и мажоретни състави.

 Народните представители, политически сили и институции поднесоха цветя пред Паметника на освободителите. Тук се състоя кратка церемония. Слово произнесе изпълняващия длъжността кмет Нурджан Юсеин. Той подчерта , че се навършват 99 години от освобождението на града. Това е станало в 16 часа на 21 октомври 1912 г. През 1937 г.местната власт взема решение и обявява този ден за празник на града. Екип от творци начело със скулптора Александър Занков прави паметника на освободителите. Отново през 1998 г. 21 октомври е обявен за официален празник на града. На този ден защитаваме свободата в душите си, каза в словото си Нурджан Юсеин. Той отбеляза, че в дни като днешния се замисляме за пътя, по който вървим. Искаме да се чуе, че никой не е в състояние да развали комшулука ни, каза още изпълняващия длъжността кмет.

С деня на Кърджали съвпадна и рожденния ден на лидерът на социалистите и кандидат за кмет Милко Багдасаров. Учениците от „П.Р.Славейков”, читой директор е той скандираха пред Паметника на освободителите „Честит рожден ден!”.След тържествената церемония, негови фенове пуснаха във въздуха балони с трансперант „Честит рожден ден Багдасаров!”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини