4 °C

Широко поле иска повече инвестиции

Кандидатите за кметове на ДПС от района на Широко поле са нахъсани да привлекат средства за благоустрояването на селата. Те отчитат, че през последния мандат не са правени сериозни инвестици. Смятат , че трябва със съдействието на кмета на общината да доведе допълнителен финансов ресурс. Всеки от тях има своя програма за действие.

Все още пред нас стоят нереализирани проекти. Кандидатите за кметове са хора,които горят в общото дело и смятат, че проблемите ще се решат със взаимни усилия, казва отговорникът на района Ерол Касим. Той подчерта, че жителите на района отчитат по достойнство направеното през последните два мандата от управлението на ДПС в общината.

В Жинзифово водата вече е факт. Хората по селата обаче искат асфалт по улиците. Мечтата е развитие на спорта в района и възкресяване на клуб „Байкал”. Фолклорът също е на дневен ред.

  От Широкополския район ДПС е излъчвало депутати, общински кмет, председател на Общинския съвет. Сега има двама кандидати за общински съветници, предложени от хората.

Тук традиционно силна е подкрепата за ДПС. Тя достига до 100 процента, казва Ерол Касим

 В района влизат селата Широко поле, Звезделина, Жинзифово, Седловина, Скалище. От петимата кандидати за кметове на населени места , четиримата са с богат управленснки опит. Петият пък е с голям потенциал.

   Кандидат за трети мандат на Широко поле е Себахатин Касим. Роден е през 1955 г.в село Орешница. Има средно икономическо образование.Работил е 23 години в тютюнева промишленост. Женен с две деца и четири внуци. Смята, че най-наболелия въпрос за Широко поле е футболното игрище. Иска да покрие спешно дерето до училището и градината.

 В село Скалище за поста ще се бори Апти Халил. Роден е през 1958 г.в с.Звезден. Има средно специално образование. Работил е в ДЦЗ „Вулкан” в Димитровград като началник смяна. От 1992 до 2003 г. е технически сътрудник в село Скалище. Кандидат е за трети мандат като кмет. Женен с две деца и три внучета. Приоритет за мандата е водоснабдяване на групата Скалище-Гъсково и изготвяне на проектна документация за селата Орешница-Звезден.

 В село Звезделина се кандидатира Селиме Али. Родена е през 1964 г.в Кърджали. Завършила е висше икономическо образование. Работила е в сферата на търговията, производството, образованието. Хобито й е съставът за турски фолклор „Букет”.Кандидат за четвърти мандат. От 20 години член на ДПС. Омъжена с две дъщери. Има проектна готовност за вътрешно водоснабдяване и молитвен дом.Иска асфалтиране на улиците и обратна канализация.

За трети мандат в Жинзифово ще се кандидатира Сюлейман Хасан. Роден през 1967 г. в Кърджали. Образованието му е средно,специалност-тютюнопроизводство. Работил е като строител в Израел, Германия,Турция,Русия. Приключил водоснабядаването на селото, иска да се дооформят улиците, да се асфалтират. Смята, че полудневната детска градина може да се преобразува в целодневна.

  За село Седловина ще се бори нов кандидат Шерифе Мехмед. Родена през 1983 г. в Кърджали. Има висше образование- предучилищна и начална педагогика.Работила е като детска учителка и оператор по въвеждане на данни. Омъжена с едно дете. Предстои й да се бори за асфалтирането на улици, да се справи с изхвърляне на кости в нерегламентирани сметища до селото. Проблем е и замърсяването от ОЦК.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини