Широко поле иска повече инвестиции

Кандидатите за кметове на ДПС от района на Широко поле са нахъсани да привлекат средства за благоустрояването на селата. Те отчитат, че през последния мандат не са правени сериозни инвестици. Смятат , че трябва със съдействието на кмета на общината да доведе допълнителен финансов ресурс. Всеки от тях има своя програма за действие.

Все още пред нас стоят нереализирани проекти. Кандидатите за кметове са хора,които горят в общото дело и смятат, че проблемите ще се решат със взаимни усилия, казва отговорникът на района Ерол Касим. Той подчерта, че жителите на района отчитат по достойнство направеното през последните два мандата от управлението на ДПС в общината.

В Жинзифово водата вече е факт. Хората по селата обаче искат асфалт по улиците. Мечтата е развитие на спорта в района и възкресяване на клуб „Байкал”. Фолклорът също е на дневен ред.

  От Широкополския район ДПС е излъчвало депутати, общински кмет, председател на Общинския съвет. Сега има двама кандидати за общински съветници, предложени от хората.

Тук традиционно силна е подкрепата за ДПС. Тя достига до 100 процента, казва Ерол Касим

 В района влизат селата Широко поле, Звезделина, Жинзифово, Седловина, Скалище. От петимата кандидати за кметове на населени места , четиримата са с богат управленснки опит. Петият пък е с голям потенциал.

   Кандидат за трети мандат на Широко поле е Себахатин Касим. Роден е през 1955 г.в село Орешница. Има средно икономическо образование.Работил е 23 години в тютюнева промишленост. Женен с две деца и четири внуци. Смята, че най-наболелия въпрос за Широко поле е футболното игрище. Иска да покрие спешно дерето до училището и градината.

 В село Скалище за поста ще се бори Апти Халил. Роден е през 1958 г.в с.Звезден. Има средно специално образование. Работил е в ДЦЗ „Вулкан” в Димитровград като началник смяна. От 1992 до 2003 г. е технически сътрудник в село Скалище. Кандидат е за трети мандат като кмет. Женен с две деца и три внучета. Приоритет за мандата е водоснабдяване на групата Скалище-Гъсково и изготвяне на проектна документация за селата Орешница-Звезден.

 В село Звезделина се кандидатира Селиме Али. Родена е през 1964 г.в Кърджали. Завършила е висше икономическо образование. Работила е в сферата на търговията, производството, образованието. Хобито й е съставът за турски фолклор „Букет”.Кандидат за четвърти мандат. От 20 години член на ДПС. Омъжена с две дъщери. Има проектна готовност за вътрешно водоснабдяване и молитвен дом.Иска асфалтиране на улиците и обратна канализация.

За трети мандат в Жинзифово ще се кандидатира Сюлейман Хасан. Роден през 1967 г. в Кърджали. Образованието му е средно,специалност-тютюнопроизводство. Работил е като строител в Израел, Германия,Турция,Русия. Приключил водоснабядаването на селото, иска да се дооформят улиците, да се асфалтират. Смята, че полудневната детска градина може да се преобразува в целодневна.

  За село Седловина ще се бори нов кандидат Шерифе Мехмед. Родена през 1983 г. в Кърджали. Има висше образование- предучилищна и начална педагогика.Работила е като детска учителка и оператор по въвеждане на данни. Омъжена с едно дете. Предстои й да се бори за асфалтирането на улици, да се справи с изхвърляне на кости в нерегламентирани сметища до селото. Проблем е и замърсяването от ОЦК.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини