Отоплението на бъдещето: Табуретка сменя парното

Табуретки, етажерки, огледала и картини са отоплителните уреди на бъдещето. Нова инфраред технология, благодарение на която дори портретът от стената ще затопля стаята буквално, представят на изложението "Стройко 2000", което ще се проведе в НДК до 25 октомври, предаде АСН.

Репродукции на Ван Гог и Густав Климт, които се включват в контакта и превръщат дома ви в лятна градина, са на път да измесят традиционните печки, радиатори и климатици. Мебелите работят с електромагнити вълни, които карат молекулите в твърдите тела да трептят и така освобождават енергия. Според направените изследвания те не само че не вредят на здравето, но дори и действат благотворно - облекчават болки при ревматизъм, астма и подобряват метаболизма. Със сигурност и пазят спестяванията, защото отоплението с тях е 45% по-евтино в сравнение с всички останали възможности.

Цената зависи от големината и вида на уреда. Най-евтините са чисто бели плоскости, които може да бъдат закачени на стената или тавана. Цената за най-малките, с които може да се топлява помещение от 5-6 квадрата, е 230 евро без ДДС. Гаранцията на уредите е 5 години. Най-скъпо излизат картините. Най-големият вариант с мощност от 1400 вата струва 1580 евро без ДДС.

А ако решите да поставите любим пейзаж или снимка на близък - цената скача с още около 200 евро. За стая с площ от 16 кв. м ви трябва уред от 800 вата при ново и от 1000 вата при старо строителство, без нужните изолации. В тези случаи цената е около 600-700 евро без ДДС, ако изберете обикновения вариант. Предимството пред климатика според експертите е липсата на прах, теченията и конденза. Ако клиентите искат, допълнително могат да бъдат монтирани и термостати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини