Светът намери новия Суперум в българка

Хари Стивънсън, валутен търговец с офиси по целия свят, включително Лондон, информира, че е намерил "новия Суперум".

„Тя е българка и владее всички основни европейски езици. Има математическо, икономическо и бизнес образование от Софийския университет и London school of economics. Тя е вундеркинд и Суперум", заявява Стивънсън, цитиран от thisislondon.co.uk .

Името на нашенката не се разкрива от валутния дилър, но се пояснява, че тя има и корени в Китай.

Хари Стивънсън сподели, че тя е един от най-младите служители в историята на Goldman Sachs – Лондон. Животът на 24-годишната българка в инвестиционния гигант обаче бил еднообразен и тя напуснала престижното си работно място след едва година в компанията.

Свръххората като нашенката са често срещани в Америка, но рядкост на Стария континент. Въпреки това, броят на Суперумовете на Острова расте постоянно, твърдят британските медии. Вундеркиндите обикновено са от богато потекло и са получили образованието си в престижни учебни заведения. И най-важното имат „Супертреньори”.

Суперумовете са с безупречни дипломи и по няколко стажа, тъй като най-често се целят в елитните компании. Обикновено те сформират клъстери в градовете като Лондон, Пекин и Мумбай.

Въпреки, че гениалността може да се приеме като генетично заложена, Суперумовете не се раждат – те се обучават, а подготовка им започва на две години.

Преди седмица президентът на МЕНСА (световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност) Уилям Боуенс заяви, че в България живеят 600 гении. За последните 20 години над 4000 българи са се пробвали да решат официалните тестове на организацията и 600 от тях са изкарали необходимите 98% верни отговори, които да ги направят част от организацията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини