Социолози вещаят разгром на ГЕРБ,Борисов дава рамо на Илиев

Социолози вещаят разгром на ГЕРБ на предстоящия вот за кмет на Кърджали.Според пуснати в медийното пространство данни герберите ще вземат не повече от 6 на сто от гласовете на избирателите край Арда.За опонентите им агенциите дават „победително”повече.Червените начело с Багдасаров ще получат 19 на сто,а депесарите 43 процента.Данните са от проучвания на агенциите Афис и МБМД.

 Ниският процент за кандидата на Бойко Борисов-Илия Илиев се обяснява с тактическа грешка на предизборния щаб на герберите.Илиев бе непознат за жителите на общината,преди да бъде номиниран за кандидат-кмет.За разлика от него и кмета Хасан Азис и лидерът на социалистите Милко Багдасаров са доста популярни.В навечерието на кампанията те бяха желани гости в национални и местни медии.Илиев остана в сянка.Сякаш местната централа на ГЕРБ искаше на всяка цена да го крие до последно.

 Правило в политическия маркетинг е когато кандидатът е непознат кампанията му да започне не месец преди изборите,а цяла година по-рано.Използват се трикове като предварителни избори,например.Герберите пропуснаха да направят Илиев популярен като общински лидер на партията.След това пропиляха шанса да го представят и като един от номинираните по време на вътрешнопартийната анкета.

Сега пропуските се обръщат като бумеранг срещу партийните стратези и срещу самия Илиев. В ГЕРБ обаче смятат,че ще могат да наваксат пропуснатото. Те разчитат на вездесъщия Бойко Борисов.Като неотразим  Терминатор Генералът идва в Кърджали в края на седмицата за да вдигне рейтинга на Илиев.Потенциал за това има.В щаба на ГЕРБ са твърдо убедени,че ще изпреварят червените и ще бъдат втора политическа сила. И, че ще има балотаж. А той ще бъде с много неизвестни.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини