Сформираха секционните избирателни комисии,избори ще има

Общинската избирателна комисия в Кърджали успя да постигне съгласие по състава на секционните избирателни комисии. Това стана на засездание в петък, съобщи за Кърджали бг вести председателката на ОИК Даниела Петрова. Тя подчерта, че решението е взето с квалифицирано мнозинство. Гласуването мина гладко ,сподели още Петрова.

 Утре изтича тридневния срок, в който партиите ще могат да обжалват съставите на СИК. Ако няма възражения те безпрепятствено ще започнат работа. Очаква се от утре да стартира и обучението на комисиите.

Ще припомнимя че драмата около състава на комисиите започна още с консултациите при кмета Хасан Азис. Още тогава основните политически играчи на местната политическа сцена не постигнаха разбирателство. Повечето обвиниха ГЕРБ в желание да доминира състава на СИК. В ОИК не бе постигнато разбирателство и комисиите не бяха сформирани в указания от закона срок-27 септември. Тогава казусът бе отнесен до ЦИК. Централната изберателна комисия от своя страна го върна на ОИК. ДПС алармирая че изборите са пред провал в нарочна декларация.

 Даниела Петрова отказа да коментира коя политическа сила е смекчила позицията сия за да се постигне желаното решение за състава на секционните избирателни комисии.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини