Кахраман излиза срещу държавата на 18 октомври

Окръжният съд в Кърджали насрочи за 18 октовмври ново заседание по делото на Ешреф Кахраман срещу държавата.То ще се проведе от 14 часа.

Ще припомним,че магистратите отложиха делото на председателя на правозащитната организация BAHAD срещу държавата за обезщетение за репресия по време на т.нар.Възродителен процес.   Мотивът на съдия Мария Дановска бе,  че исковата молба на Кахраман е нередовна.  Бе поискано в едноседмичен срок ищецът  да конкретизира кога  служителите на МВР са нахлули незаконно в дома му, кой е наредил това, кога и къде е бил задържан и от кого,кога е бил  незаконно в милицията на Момчилград  и по чия заповед и кога е пребивавал без съд и присъда в затвора в Пазарджик. Ищецът трябва да посочи и от коя дата да тече законовата лихва ,която  иска върху сумата предявена  за обезщетение.

Съдия Мария Дановска определи :не дава ход на делото, докато  ищецът Ешреф Кахраман не представи актуализиран иск.

 Ще припомним, че на 14 март съдът даде ход на делото. Ешреф  Кахраман поиска държавата да го възмезди с 200 000 лева за понесените щети в следствие на това, че без съд и присъда е бил заточен на остров Белене, а по късно интерниран.

Веднага след заседанието на съда Ешреф Кахраман обяви, че много пъти е идвал в България и се опитвал да заведе дело. Никой от адвокатите не е пожелал да се ангажира с такъв сложен процес.

 Получих възможност да търся справедливост след като през 2009 година със закон бяха отворени досиетата и аз успях да видя за какво точно съм заточен. Досието ми е от 137 страници . Аз съм отведен на Белене без съд и присъда за това, че съм участвал в организирането на протестите в Джебел срещу т.нар.Възродителен процес . Действително протестирах и това е мое гражданско право каза още Ешреф Кахраман.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини