Атака се разцепи,не искат Ръжев за кандидат-кмет

Георги Чичев

Скандал избухна в местната структура на партия „Атака”, заради издигането на кандидатурата на Николай Ръжев за кмет и спуснатата отгоре листа за съветници. Местни активисти на партията не приемат „парашутистите”, които според тях са натрапени от софийската централа. Изтъква се доводът, че на сбор на местната организация е прието решение да не се издига кандидат за кмет, а да се подкрепи Илия Илиев, номиниран от ГЕРБ.

  Искаме да няма разсейване на гласове. Илия Илиев се нуждае от всяка бюлетина за да може да победи Хасан Азис, твърдят националисти. Според тях стореното от централата на партията е в услуга на ДПС. На практика се разсейват патритотичните гласове. Това дава шанс на Хасан Азис да спечели още на първи тур, смятат активисти на „Атака”.

  Кърджали бг вести научи, че досегашният лидер на Атака в Кърджали Георги Чичев, категорично е отказал да работи за кандидатурата на Николай Ръжев. Той си е подал оставката като председател. Националисти недоумяват как при това организационно състояние на партията в града ще се явят на вота.

 Самия Чичев отказа коментар. Запознати твърдят, че той не приема кандидатурата на Ръжев,заради антигербаджийските му настроения. Ще припомним ,че с идването на власт на ГЕРБ, Ръжев бе уволнен от шеф на военния клуб в града. Определянето му като кандидат за кмет на „Атака” се посреща,като знак за завой на партията,насочен срещу интересите на герберите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини