Десет партии застават зад ДПС в Кърджали

Десет партии подкрепят ДПС за местните избори в Кърджали. Сред тях са Зелените, Евророма, Гергьовден. Рамо ни дава и Съюзът на репресираните. Това заяви при откриването на предизборния клуб на ДПС в село Широко поле кметът на Кърджали инж.Хасан Азис. Той посочи,че ГЕРБ упражнява груб натиск върху ДПС с цел да спечели кметския стол в Кърджали. Живеем двадедест и две години в демокрация. Никой до сега не си е позволявал да впрегне цялата държавна машина срещу нас, подчерта Хасан Азис. Той посочи, че 8 партии са издигнали кандидати за кметове. Стигне ли се до втори тур , те ще се обединят срещу нас.Затова трябва да спечелим още на първи тур, подчерта градоначалникът. Хасан Азис каза още,че най-болното място на ГЕРБ е Кърджали.И попита риторично защо.Защото ние сме символ на толерантност,подчерта Хасан Азис.

 Думите му пяха подкрепени от народния представител Неджми Али. Депутатът подчерта, че за 8 години управление ДПС е направило за селата в региона толкова, колкото тоталитарната власт не е успяла за 50 години. Колкото средства имахме ги влагахме. Подготвихме и кадри във всяка област, отбеляза народния представител. Той разкритикува ГЕРБ, че се хвали със свършената работа от Тройната коалиция. В същото време спират проектите за благоустрояване в община Кърджали. Защо са тези проверки срещу кмета Хасан Азис?-попита Неджми Али. И отговори:За да го сплашат. Депутатът похвали за решителността градоначалника, който не се е поддал на силния натиск . Използват за лични цели цялата държавна машина: съд, прокуратура, следствие, отблеляза Неджми Али.

 Той предупреди, че заради некомпетентното управление на ГЕРБ парите за пенсии ще свършат през май следващата година. Очакваме предсрочни избори. Тези управляващи нямат полезен ход,каотегоричен бе народния представител.

  Той призова за единство партийните членове и поддръжници. Опитват се да ни смачкат но няма да успеят. Ние сме създали българскиея етнически модел и ние ще го съхраним, категоричен бе Неджми Али.

 В емоционално слово бившият народен представител, издигнат навремето от Широко поле Ахмед Юсеин също говори за безпрецедентния натиск на ГЕРБ. Той го обясни с желанието на управляващите да вземат 50 на сто от общините, за да запазят властта си.Той предупреди че Европейският съюз наблюдава изборите в страната и няма да позволи произволът на герберите да се разраства. Да не позволим на ГЕРБ да прави каквото си иска ,посочи Ахмед Юсеин.

  В словото си кандидатът за общински съветник,издигнат от Широко поле-Расим Муса призова младите да се вслушат в съветите на по възрастните и да подкрепят ДПС на изборите. Той посочи,че докато е работил в общината като кмет и председател на Общинския съвет е блило по –лесно. Всички ние искаме по-хубав живот.Спечелването на изборите е пътят към него, посочи Расим Муса. Той също се обяви за единство на партийнитте редици. Не е време да се цепим.Разколът е целта на ГЕРБ. Нашите проблеми трябва да ги решаваме помежду си, каза още кандидатът за съветник и припомни максимата, че единството прави силата.

 Кандидатът за съветник от района Юсеин Ахмед посочи,че листата за съветници е подредена съобразно ковмпетентността на хората.В нея има лекари, инжинери, учители. Изказаха се още кандидатите за съветници Мустафа Ахмед, Ахмед Хабиб, Севдие Риза, Байрам Барам, Елван Гюркаш, Музеки Ахмед,Ниязи Шакир, Муса Юсуф, Орхан Юмер. На събранието присъства кандидатът за съветник Раиф Мустафа. Водещ бе отговорникът за района Ерол Касим.

 Присъствието на високи гости препълни клубът в село Широко поле. Мнозина не можаха да влязат и да изслушат ораторите. Предвижда се митинг на 16 октомври,когато се очаква на площада да се събере цялото село.

  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини