Десният съюз в Кърджали застава срещу етническия вот

Десният съюз в Кърджали е гарант за разчупването на етническия вот на предстоящите местни избори. Десните партии винаги са отстоявали политиката на етнически мир и европейска интеграция,  които са в основата на българския етнически модел. Това заяви в словото си при откриването на кампанията на Десен съюз –Кърджали общинският лидер на СДС Дора Христова.

Десен съюз -Кърджали е формация създадена от ключови политически формации с богата политическа история. В него влизат СДС, НДСВ, БЗНС, ОДС и БСДП. Десните и центристки формации се обединиха около идеята да излязат с обща листа за съветници, а за кмет да подкрепят кандидата, който ще откликне на техните предизборни послания. Водач на листата е Дора Христова,дългогодишен лидер на сините, която работи като консултант на застрахователна компания.На второ място е представителят на НДСВ Здравко Карамитев, директор на хоспис „Добролюбие” в Кърджали. Трети е Здравко Деведжиев, утвърден земеделски лидер, собственик на частна фирма.

  Гост на откриването на предизборната кампания на Десен съюз –Кърджали бе кандидатът за президент на десницата Румен Христов. В словото си той подчерта,че е за трети път в Кърджалийска област. Обиколил е всички общини и очаква сериозна подкрепа, както за президентските така и за местните избори. Той посочи също, че от натрупаните впечатления съди, че община Кърджали е управлявана добре от кмета Хасан Азис. Румен Христов определи местния вот като важен защото той ще гарантира бъдещата децентрализация на общините, която иска Европейския съюз. България има нужда от промяна и тя може да бъде осъществена от десницата, каза още кандидатът за държавен глава. Той обясни протестите в страната с високата безработица, с невъзможността българите да си плащат кредитите,с липсата на перспектива пред младите. Румен Христов определи битовата престъпност в малките градове като терор,с който управляващите не могат да се справят.

  Думите му бяха подкрепени от Илия Лингорски,зам.-председател на НДСВ. Ако в Европа имаше награда за най-гостоприемен град тя щеше да бъде отсъдена на Кърджали,сподели Лингорски. Той подчерта, че в НДСВ приемат с овации създаването на Десен съюз в Кърджали. Това е белег на политическа и гражданска зрялост,посочи лидерът на жълтите.Той се обяви за привличенато на повече инвестиции и създаване на повече работни места в страната и общината.Б изнесът трябва да бъде уверен, че в следващите десет години правилата няма да бъдат променяни, каза Лингорски.Той определи като опасно за страната съвместното управление на ГЕРБ и Атака.

 Гост на предизборната проява бе и кметът на Кърджали Хасан Азис.Той приветства присъстващите граждани с думите Добре дошли истински демократи на Кърджали.Посочи, че мнозина ще си зададат въпроса какво прави тук кандидатът на ДПС за кмет. Тук съм не сам, а с половитната ни листа за съветници.Това е продължение на политиката на ДПС за партньорство с десните партии в Кърджали. На миналите избори ние получихме рамо от СДС. Това бе политическо геройство и ние благодарим за него,подчерта Хасан Азис. Той изрази задоволство ,че за втори път се среща с кандидатът за президент на десницата. И това е добър знак. Другите претенденти за президенти не ме потърсиха и това е техен проблем, каза още кметът на Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини