САЩ отново пускат "зелени карти"

Програмата “Зелена карта”, която помогна на десетки хиляди българи да заминат легално и да работят в САЩ, е отворена отново. Всеки, който иска да участва в лотарията за 2013 г., може да се регистрира на 4 октомври след 19 ч. Крайният срок изтича на 5 ноември, предаде АСН.

По време на регистрационния период кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за включване в програмата на www.dvlottery.state.gov. Заявки на хартиен носител няма да бъдат приемани.

“Не се дължи такса за попълването на електронния формуляр. При регистрирането си заявителите ще получат като потвърждение официален входящ номер. Важно е те да запазят този номер поне до юни 2012 г., защото само чрез него ще бъдат уведомявани дали са били избрани за лотарийната програма за 2013 г.”, съобщиха от посолството на САЩ.

Официалното уведомяване за подбора ще бъде публикувано на уебсайта на програмата за разнообразяване на имигрантския поток www.dvlottery.state.gov на 1 май 2012 г. На избраните кандидати няма да бъде изпращано съобщение с имейл или по пощата.

От посолството предупреждават кандидатите да игнорират писма или имейли, в които на кандидата се съобщава, че е спечелил на лотарията, както и на такива, в които е написано, че са изпратени от името на Държавния департамент на САЩ или на Бюрото за консулски въпроси.

"Държавният департамент вече не уведомява избраните кандидати с писма и никога не е използвал имейли за тази цел", допълват от посолството.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини