Неджми Али:Управляващите подпалиха Катуница,ДПС гаси пожара

Темата за спасяването на общинската болница е основна в предизборната кампания на кмета Ресми Мурад в Ардинско. Той постави акцентът върху проблема при откриването на кампанията си и при срещите си в Жълтуша и Диамандово през укенда. Градоначалникът разясни пред избирателите, че правителството полага всички усилия да закрие болницата, като стоварва вината за това на общинското ръководство. Собствеността на здравното заведение е общинска, но издръжката й е от здравната каса,т.е. от държавата. Каквото отпусне правителството с това ще разполага болницата през годината,сподели в Ардино,Жълтуша и Диамандово Ресми Мурад. Той подчерта, че за болницата са необходими 800 000 лева годишно. Кабинетът „Борисов” е спуснал лимит на дейности за 480 000 лева. Това е и издръжката на здравното заведение. Недостигът го покрива общината. Това принуди Сбщинския съвет по молба на кмета да гласува в началото на годината 100 000 лева за спасяването на здравното заведение. Общината стана и гарант за кредит, който бе изразходван за заплати на медиците.

 Приемам за популизъм изказването на моя опонент от ГЕРБ д-р Адам Персенски, че проблемите ще се оправят защото правителството ще увеличи двойно бюджета на общината, ако спечели ГЕРБ каза още Ресми Мурад.

   В своите речи в Ардино и Жълтуша народният представител Неджми Али се спря на проектната готовност на община Ардино. Депутатът отбеляза, че благодарение на кмета Ресми Мурад общината има готови проекти за десет години напред. Община Ардино е с най-висока оценка за съответствие с европейските изисквания, каза на срещите Неджми Али. Той обясни,че управляващите умишлено стопират проектите за малките общини, като са насочили средствата по оперативните програми към големите. От тях обаче имало одобрени само три проекта. От малките общини чакат 70 проекта. От октомври ще започнат да ни викат и нас. Тогава готовите проекти на община Ардино ще се реализират, каза Неджми Али в Жълтуша.

   Депутатът предрече предсрочни парламентарни избори. Една от причините е високата безработица. Според него  над 350 000 нови безработни има в страната. Заради ударът по тютюнопроизводството хората масово изостяват Родопите и се изселват. Неджми Али обясни, че държавата умишлено не дава национални доплащания на тютюнджиите. Той отхвърли твърденията на управляващите, че Европейския съюз забранил премии за тютюна. Всяка страна, ако желае може да дава национални доплащания. Нашите управници заблуждават производителите, категоричен бе Неджми Али.

  Той обвини също правителството, че се заиграва с етническата карта. Палежът на къщите на цар Киро в Катуница е бил предварително планиран. Кабинетът играе ва банк.Предупредихме го. Започнаха парлежи на офиси на ДПС. Ние не сме страна в този конфликт, ние сме решението, подчерта Неджми Али.

  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини