Пускат Маказа на 15 октомври,в Гръцко ще караме по макадам

Българската страна ще бъде готова за откриването на временен граничен контролно-пропускателен пункт от наша страна на 15 октомври. Трескаво се работи за поставянето на мобилни постройки и тяхното водоснабдяване и електрозахранване. Лично премиерът Бойко Борисов ще пререже лентата на пункта. Той се врече да направи товма преди два медеца когато откриваше обновената отсечка Момчилград-Крумовград. Тогава премиерът Каза : Чакайте ме през септември идвам за да режа лентата на Маказа. Заедно с ГКПП-то Бойко Борисов ще открие и втория завод на „Теклас” в Кърджали,за което Кърджали бг вести писа.

   Отварянето на Маказа ще бъде само за леки автомобили , научихме от добре информиран източник. От гръцка страна шосето все още не е готово. Има участък от около 15 км, който е с макадамова настилка. Той ще се използва първоначално. Очаква се съседите да завършат трасето от тяхна страна до края на следващата година. Тогава ще се пуснат за преминаване и товарните камиони.

  Още преди половин година народният представител от БСП Димчо Михалевски предрече, че Маказа ще бъде открит предизборно. Тогава той каза, че управляващите ще изполват събитието за да извлекат дивиденти за своята предизборна кампания.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини