„Гергьовден” поиска автономен кърджалийски университет

Георги Чепишев

Самостоятелен кърджалийски университет да бъде създаден в столицата на Източните Родопи. В него да се учат кадърните деца на града за да не го напускат. Това предлагат кандидатите за съветници от Движение „Гергьовден”.Те са готови да учредят инициативен комитет от известни кърджалийци в подкрепа на идеята. Университътет трябва да бъде профилиран в сферата на туризма и културно-историческото наследство, настояват хората от Герьовден.Те смятат, че кадрите от висшето учебно заведение не само ще привлекат туристи чрез добро обслуждане, но и ще съдействат за по-добрия медиен образ на региона.

 Кандидатите за съветници на Гергьовден се обявиха и за създаването на синя зона в центъра на Кърджали, която да се справи с проблема с трафика и паркирането.Те поискаха и спешно купуване от общината на паяк. Отварянето на пътя за Маказа ще увеличи неимоверно трафика през Кърджали, както и движението в централната част на града, прогнозираха хората на Любен Дилов-син.

   Кандидатите за съветници на „Гергьовден” представиха идеите си на пресконференция снощи. На нея присъстваха петимата вписани в листата за Кърджали. Листата е къса , но съставена от качествени  хора, каза Любен Дилов син, който дойде в Кърджали да я представи. Водач е Георги Чепишев,който оглавява и местната структура. Той е инжинер по образование,на 36 години, работи проекти в сферата на бизнеса и медиите.

Втори в листата е Стамен Стамов, инжинер-металург, директор на Оловния завод на ОЦК.Трети е  инж.Райко Павлов, завършил е Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски,Работил е в Горубсо и Пневматика.Четвърти е  инж Павал Башаранов”, конструктор с международна известност, има 4 международни патента. Последен в листата е инж.Ивайло Щерев, специалист по информационни технологии в СОУ „ П.Р.Славейков”.

„ Отвратените могат да се изправят срещу отвратитерлните” е мотото и на тази кампания на хората на Любен Дилов-син.

  Те декларираха,че нито един от кандидатите за кмет в Кърджали не е техен фаворит. Самите те не издигнаха претендент за кметския пост, но ще подкрепят личност,която приеме кратка програма от няколко ключови точки. Така процедираме във всички смесени райони, където участваме със самостоятелни листи,подчерта Любен Дилов –син.

 Гергьовден се обявиха в подкрепа на Румен Христов в надпреварата за президентския пост. Даваме рамо на десния претендент,защото той има много опит. Той е единствения кандидат за държавен глава,който е участвал в успеешен кабинет-този на Стефан Софиянски. Всички останали са били членове на провалили се или проввалящи се кабинети,отеляза Любен Дилов-син

 Георги Кулов

Чепишев и Любен Дилов-син
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини