Европроекти променят облика на град Джебел

В Джебел започва реализацията на проекта за реконструкция и изграждане на улична мрежа, тротоари и улично осветление в града.
"След като подписахме договора с фонд "Земеделие“, вече е на лице и реална работа по него“, заяви кметът Бахри Юмер. Той обеща, това да не бъде първия и последен проект в общината, на фона на досега спираните. Това е първия сключен договор от всички подадени проектни предложения. Общината е подала и други проектни предложения по други мерки, очаква се скоро да бъдат сключени договори.
"Състоянието на техническата инфраструктура в общината по настоящем е незадоволително, не крия. Необходими са значителни финанси за благоустрояването, водоснабдяването, изграждането на канализации и пътища на населените места в общината. Реконструкцията и изграждането на улиците, тротоарите и уличното осветление може да стане единствено, чрез привличане на външни помощи. Ето за това ние ще се възползваме от възможностите, които дава програмата за развитие на селските райони“, коментира още джебелският градоначалник.

Реконструкцията на уличната мрежа включва цялостна рехабилитация на основни и други улици заедно с прилежащите към тях съоръжения. Общата им дължина за асфалтиране е 5,285 км и 9 825 кв.м площади и тротоари на обща стойност близо 2 млн. лв. В проекта се предвидени всички необходими технически процедури за асфалтирането - почистване на строителната площадка, насип с подходящ материал и изравняване, полагане на плътен асфалтобетон и монтиране на нови бетонови бордюри.
Проектът е по мярката за обновяване и развитие на населените места от приоритетна ос "Качество на живот и разнообразяване на възможностите за заетост", подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони със 100% финансиране от Програмата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини