Областната откри учебната година в ОУ "Пейо Яворов"

Областният управител Иванка Таушанова посрещна първия школски звънец в училище "Пейо Яворов”. Тя поздрави учителите, родителите и възпитаниците на уебното заведение с началото на новата учебна година и им пожела тя да бъде спокойна и ползотворна. "На 15 септември си дават среща безгрижието на младостта, опитът и мъдростта. Този ден е специален, защото осъзнаваме, че учението е онази непреходна ценност, която ще ни изведе на пътя на прогреса и напредъка”, каза в приветствието си Таушанова.

Към първокласниците тя отправи напътствие да подадат доверчиво ръка на своите учители, защото с тяхна помощ ще проходят в света на знанието, и да знаят, че всеки научен урок и всяко написано домашно са малки победи в голямата битка. На учителите пожела сили и търпение, а на родителите – да вдъхнат увереност у децата си, че образованието ще им отвори вратите към едно по-добро бъдеще.  
Приветствия към учениците и колектива отправиха още директорът Наталия Димитрова, началникът на Регионалния инспекторат Гроздан Колев и Ани Димитрова, експерт в общината.


Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини