Министър Рашидов осигури автобус за театъра в Кърджали

Министърът на културата Вежди Рашидов предоставя на театъра в Кърджали специален 17-местен автобус.
На 13 септември, вторник, в 12 часа на кратка церемония министър Рашидов ще даде ключовете от автобуса на директора на кърджалийския театър Пламен Панев,.
Драматично-куклен театър „Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова” поиска преди няколко месеца на среща с министър Рашидов специален малък автобус, за да бъде трупата по-мобилна. Ръководството на театъра поиска също така средства за нова сценична техника и за ремонт в сградата. Тогава министър Рашидов даде дума на театъра, че ще изпълни исканията им. Средствата за ремонта и за сценичната техника  бяха предоставени по-рано, а сега и желанието на артистите за собствен автобус е изпълнено.
ДКТ ”Димитър Димов” постигна много добри резултати с въвеждането на финансиране чрез делегираните бюджети. След направените реформи през 2010 г. сцена „Кадрие Лятифова” се наложи като много успешен творчески екип. Тази година театърът взе една от трите големи награди на Международния фестивал на античния театър в Симферопол, Украйна, като получи и седем покани за други международни участия.
Министерството на културата предвижда от новия бюджет през 2012 г. да подпомага всички театри, които имат нужда трупите им да бъдат по-мобилни.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини