Кърджалийци на косъм от масово сбиване пред Джумая джамия

Пловдивската полиция предотврати масово сбиване пред Джумая джамия. Шестима мъже са арестувани като заподозрени в нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, а четирима са предупредени с полицейски протоколи.
Около 19,20 часа вчера автопатрул е бил изпратен по сигнал за възникнал побой пред джамията на ул. "Железарска" в Пловдив. Там полицейският екип заварил две групи от мъже, които спорели ожесточено. От една страна били хората на пловдивчаните А.А. /50 г./ и Ф.Х. /25 г./, а от друга – О.Х. /34 г./ от Кърджали и съмишлениците му. В разгара на разправията те си били разменили и по няколко удара.

По първоначални данни О.Х. и сподвижникът му А.М. /34 г./ от Пловдив били напръскани със спрей в очите от опонента си Ф.Х. В същото време по улицата към джамията се задали около 30-тина мъже, въоръжени със сопи, в помощ на О.Х. Благодарение на бързата намеса на полицаи от секторите СОД и СПС на областната дирекция опитът за саморазправа е бил осуетен.

В ареста на Четвърто РУП за 24 часа са задържани А.А., Ф.Х. и още четирима мъже на възраст между 21 и 37 години, имащи отношение по случая.

С полицейски протоколи по чл. 56 от ЗМВР писмено са били предупредени други четирима участници в скандала.

За инцидента е докладвано на Районна прокуратура – Пловдив.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини