Очертава се много цветна зима

Стартирайте сезона със завладяващ микс от цветове, които обаче ще ви прилегнат стилно и модерно, а хубавото им излъчване ще ви „стопли" през сивите и мрачни дни на предстоящия есенно-зимен сезон.

В търсенето на перфектната комбинация, ключовите елементи символизират тенденциите и стиловите акценти, които определят основите на новия есенно-зимен гардероб. Да се носят незабавно, „между сезоните" и да продължават да бъдат носени и извън сезона. Чисти и основни линии за градски шик визия, без особени апликации и десени, налагат повечето италиански марки, пише в. "Телеграф".

Винаги обаче има и едно голямо изключение, което може да го нарушат едни от най-талантливите модни творци на Ботуша, а имено Доменико Долче и Стефано Габана. Супер цветна и без всякакви компромиси колекция предлага новата им колекция включваща от щампи с Мики Маус за него до огромни надписи опънати върху целия тоалет - за нея. Духът на попа натрапчиво властва в ексцентричната мода на D&G, където се „сблъскват" бонбонено розово, ментово зелено, цитронено жълто. Панталоните при господата са много тесни на прасците, но малко по-свободни на бедрата. Залага се много и на кожата независимо дали става дума за палто в стил гангста рап или за блузон с качулка. За вечерта: риза с кратко, но ясно послание: "Love me tonight!".

Така, че дамите да забравят за коприната и всичко "женствено" в класическия смисъл на думата, защото в тази колекция те нямат никакво място. Просто защото нейната цел е една и тя е "забавление". Забавление както за публиката, така и за тези, които ще носят супер цветните дрехи, покрити с букви. 80-те се усещат във всеки един елемент - от пластмасовите аксесоари, през неоново крещящата цветова гама, до кецовете с ток. Да не забравим и клиновете, прилепналите по тялото къси рокли и дългите свободни сака. И ако Фрида Джанини от Gucci адресира колекцията си до стилната дама, то Долче и Габана определено биха зарадвали всяка тийнейджърка, опитваща се да се открои от тълпата.

Интересна комбинация налагат от Benetton, където „заставят" силния и нежния пол редом един до друг, обединени от умението да съчетават военният стил с останалите стилове, подчертавайки характера на личността. Мекият силует характерен за нея контрастира на изчистената линия на неговото облекло. Трикотаж с едри плетки, шуби, дълги и къси якета и за двамата. Основните цветове са сиво-зелено, кафяво и млечно бяло, но има и достатъчно визии в червено.

New Yorker темата на пръв поглед предлага класическа визия, но тя е разчупена с детайли като например смели цветове за плетивата и костюмите. Охра, сиво и тъмно синьо оформят основната палитра, цветни акценти са също бордо, жълто и ярко синьо специално за универсалните плетени пуловери.

Новите пътешественици преоткриват силните черти от характера си: ярки цветове, винтидж детайли, нео- гръндж мекота. Любопитството от сблъсъка с нови култури рефлектира върху цялостното виждане за облеклото. Цветовите съчетания са смели, формите и дължините противоречат на основните правила следвани до сега, играта на различни комбинации увлича и двата пола в неспирно въображаемо модно съревнование.

Структурирани силуети за палта и блейзъри, едноцветни или открояващи се детайли в контрастни цветове диктуват тенденциите на Max&Co. Съчетани с прави поли и тесни панталони, в смесица от памук и меки тъкани, които се допълват от контрастиращи тишърти и рокли от очертаващо фигурата жарсе. Прецизна, класическа цветна палитра, включваща медно-червено.

Копринените тоалети изобилстват от цветна палитра, базирана на изтънчени нюанси на цвят каки, сиво и бяло, оживени чрез микро-анималистични мотиви, блестящи пайети и напластяване при кореспондиращите аксесоари. Спортни детайли за шик ризи, комбинирани със скини дънки в завършек с палто или представяйки микро-анималистични принтове. Алтернативен избор за връхно облеко: палта тип жилетка и кожени якета.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини