Доган: ГЕРБ ще привлече полицейски структури за изборите

На изборите на 23 октомври очакваме от ГЕРБ фалшификации, манипулации и привличане на полицейски структури, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган. Според него единственото спасение за страната са предсрочните парламентарни избори. Резултатите от октомврийския вот ще бъдат индикация за началото на края на това управление, каза още Доган.

В ДПС настояват да има един постоянен орган, който да контролира всичко случващо се в предизборната кампания до деня на вота. Доган не изключва изборите да бъдат следени и от външни наблюдатели.
Партията, която подкрепи трите вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, от месеци отстоява тезата, че най-добрият вариант за България са именно предсрочните избори.

Днес Ахмед Доган бе край момчилградското село Биволяне на откриването на реставрирания религиозен комплекс Елмалъ баба теке, носещ името на алианския светец Елмалъ. С молитва за братство и разбирателство главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи даде начало на тържеството.

Лидерът на дПС получи символичния ключ на комплекса, обслужвал през вековете общността на алианите. В област Кърджали те са близо 10 000 души, живеят в общините Момчилград и Крумовград.

На традиционния събор и откриването на обновения религиозен комплекс присъстваха делегации на мюсюлмански алиански общности от Турция, Гърция, Румъния и Македония. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини