Кадафи ще бъде екзекутиран след залавянето

Преходният национален съвет (ПНС) на Либия вече е решил съдбата на Муамар Кадафи: ако диктаторът бъде заловен, той ще бъде съден на открит процес за извършените престъпления срещу човечеството, след което ще бъде разстрелян. Това заяви в интервю за вестник „Таймс” изпълняващият длъжността министър на правосъдието в ПНС Мохамед ал Алаги.

Аналогична съдба чака и синовете на Кадафи, но един от тях – Мохамед, както и дъщеря му Айша, се планира да бъдат обвинени само в извършването на финансови престъпления, допълни той.

Вчера алжирското външно министерство съобщи, че съпругата на либийския лидер Сафия Фаркаш, двама от синовете му – Мохамед и Ханибал, както и дъщеря му Айша, са в Алжир.

Алжирските власти съобщиха, че са разрешили на съпругата и на три от децата на Кадафи да влязат на територията на страната единствено по хуманитарни причини. Това заяви говорителят на алжирското външно министерство Амар Белани.

По-рано бе съобщено, че Айша, Мохамед, Ханибал и Сафия Кадафи са напуснали Либия и са преминали на територията на Алжир. Според алжирски правителствени източници тази сутрин Айша е родила момиченце. Майката и бебето се чувстват добре.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини