Изненадващи факти за Стив Джобс

Само преди няколко дни изпълнителният директор на Apple легендарния Стив Джобс, реши да се оттегли от поста си. Повечето световни медии определиха случката като край на една много успешна епоха за марката. Джобс винаги е бил център на внимание за медиите и любимец на хиляди технологични маниаци по света. Ето какво мнозина не знаят за него.

Стив е осиновен от Пол и Клара Джобс – хората, които са го отгледали. Биологичните му родители са сириеца Абдулфата Джантали и Джоан Симпсън, която го е дала за осиновяване.

Стив има биологична сестра, която е известна в публичното пространство. Става въпрос за писателката Мона Симпсън. Той се е виждал с нея само веднъж в живота си, когато е бил на 27 години. Тогава разбира и за осиновяването си, което променя живота му завинаги.

Джобс никога не завърша висшето си образование. Отказва се още след втория семестър, тъй като по думите му в колежа не научава нищо полезно.

Той е будист. След едно от пътуванията си до Индия променя вижданията си изцяло и се ориентира към Дзен будизма.

Стив и жена му са вегетарианци. Всъщност единственото месо, което Джобс си позволява, е риба. Любопитно съвпадение е, че един от най-добрите му приятели, Бил Клинтън, също е вегетарианец.

Бившият изпълнителен директор на Apple никога публично не е давал пари за благотворителност. Той дори е забранил всякакви проекти свързани с благотворителност в компанията. Няма обаче и доказателства дали този богат човек не е правил дарения анонимно.

Според някои името на фирмата се ражда вследствие на любовта му към ябълките. Други пък смятат, че идва от звукозаписната компания Beatles` Apple Records, на която е бил почитател.

През 2008 година в медиите изтича информация, че Джобс е починал от рак на панкреаса, който му беше открит през 2004 година. Горещата новина бързо беше опровергана.

Заплатата му е само един долар. Това обаче не означава, че живее бедно. Като главен акционер в Apple само за миналата година той е спечелил близо 1.84 милиарда долара.

Източник: 10awasome.com

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини