В Харманли: изборна секция за 14 души

Избирателни секции в селата Богомил и Коларово, в които има съответно 15 и 14 регистрирани жители, са сформирани със заповед на кмета на Харманли Михаил Лисков. Това противоречи на Изборния закон, според който не може да има изборни секции в населено място под 20 души, пише в жалба до областния управител, изпратена от ГЕРБ Харманли. Информацията е от пресцентъра на партията в Хасково.

В жалбата са посочени и други нередности, според герберите. Кметът със своя заповед е сформирал 21 изборни секции. Според ГЕРБ обаче те не би трябвало да са повече от 17 или 18. На последните избори през 2009 г. избирателите в града са били 17916, а тази година се очаква да бъдат по-малко, което води и до по-малко изборни секции.

В жалбата си от ГЕРБ посочват и други недомислия в кметската заповед – създаването на избирателна секция в сградата на Социалната дирекция, което ще доведе до разваляне на компютърната мрежа, изнасяне на папки с лични данни от двете предвидени за избори стаи. Това ще пречи на нормалната работа в деня след изборите, посочват от партията.

Според изборния кодекс областният управител трябва са се произнесе в срок до три дни с решение, което не подлежи на обжалване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини