Селски тарикати палят ниви за субсидия. Преглед на регионалния печат

Селски тарикати палят ниви за субсидия, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Над 2500 декара необработваеми площи са запалени в общините Свиленград и Любимец през последните дни. Според местните хора това е дело на арендатори, които искат да увеличат площта, за която получават субсидия от 28 лева за декар. Понеже обработката на поляната излиза по-скъпо, те палели тревите, с което намалявали разходите наполовина. Разбира се, в духа на традицията, виновните не са установени.

Такситата с отделна тарифа за извънградско, чело на първа страница. Това предвижда промяна в наредбата за таксиметров превоз. Освен това се допускало колите да са в зелен цвят – за екоавтомобили.

Почернени родители правят подписка срещу институциите, друг акцент от първа. Близките на загиналите младежи от Симеоновград започват от днес подписка, с която искат по-тежки наказания за убийците на пътя. Освен това те протестират и срещу мудното правосъдие, което оставя виновните ненаказани.

Пет партии се регистрираха за вота, заглавие от 2-ра. След ГЕРБ вече се записаха за участие ДРОМ, „Българе” на Златко Марчев, социалдемократите и БНРП. Информацията е до вчера. Срокът – да 28-и.

38 кила канабис откриха в нива, водещо на 3-та. През седмицата криминалистите от областта са унищожили други 54 растения, допълва подзаглавието.

Крадецът от пощата в Болярово остава в ареста, друго загавие от 3-та. Емил Русев поискал вчера да бъде пуснат от ареста поради здровословни проблеми, но съдът отказал.

15 г. недостатъчни за почистването на река Хасковска, темата на 4 страница. След няколко неуспешни опита за външно финансиране общината просто остави западната част да тинясва, допълва подзаглавието. Живеещите там се жалват от непоносимата воня и мръсотията.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини