СДС издига шефа на ОбС Делян Делчев за кмет

Делян Делчев

Председателят на Общинския съвет в Хасково Делян Делчев е кандидатът на СДС за кмет на общината. Новината бе потвърдена от самия Делчев. „Имах няколко предложения, но се спрях на СДС. Мисля, че е крайно време да обединим десните хора в Хасково“, коментира кратко ОбС шефът, който днес излита за Москва по бизнес дела.

В сегашния Общински съвет, чийто мандат изтича, Делян Делчев влезе с кметската листа „Хасково – настояще и бъдеще“, която преди година и половина се разцепи. След създаването на така нареченото „ново мнозинство“ Делян Делчев, с малки изключения, гласуваше заедно тях.

„Водихме дълги разговори с него, преди да издигнем кандидатурата му“, обясни за Haskovo.net шефът на общинската структура на СДС Димо Стоянов. Известният хасковски адвокат се надява позитивите, натрупани от Делян Делчев като шеф на Общинския съвет, да му помогнат на изборите.

Ако техният кандидат не се класира за балотажа, от СДС биха подкрепили ГЕРБ или някоя друга дясна формация, но в никакъв случай сегашния кмет Иванов, или пък вечният враг – БСП, стана ясно от думите на хасковския син лидер.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини