Край на сагата със свлачището край Генерал Гешево

Таушанова огледа на място ремонтираното трасе, което свърза селото с Джебел. До дни започва асфалтирането му.

До няколко дни започва асфалтирането на пътя за джебелското село Генерал Гешево, информира след оглед на трасето областният управител на Кърджали Иванка Таушанова. Парите са осигурени от бюджета за текущи ремонти на Агенция "Пътна инфраструктура". С това на практика приключва десетгодишната сага, предизвикана от свлачището край Генерал Гешево, което откъсна от света район със 700 души население. Пропадналото трасе бе единствената им връзка с общинския център Джебел. Още в началото на мандата си Таушанова си постави за цел да реши проблема и да възстанови нормалното експлоатационно състояние на пътя. Обектът бе изведен като приоритетен в Областния съвет за развитие. Извършени бяха инженерно-геоложки проучвания на терена, които показаха, че свлачищните процеси са затихнали и може да се пристъпи към укрепване.

Ремонтът започна през месец януари. Осигурена бе нормално проходимост на автомобилите и снегопочистваща техника при зимни условия, пътят бе разширен и насипан с каменна фракция, изградени бяха отводнителни съоръжения.

Последната стъпка е полагането на асфалтово покритие и то ще започне още през тази седмица. "Проблемът бе не само транспортен, но и социален, защото бе нарушено обслужването на голяма част от населението в Джебелско, и държавата прояви воля да го реши. Удовлетворена съм, че спазих ангажимента си пред хората", коментира областната Таушанова.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини