Ще тече ли вода в Жинзифово?

Фирмата-изпълнител на проекта за водоснабдяване – „Саварона” ЕООД  и  „ВиК”  се разбраха - до седмица да бъдат направени пробите и водата да стигне до къщите на хората.

В кърджалийското село Жинзифово изглежда скоро ще се сбогуват с безводието. Сега надеждата е проблемът да бъде решен след намесата на областния управител и народния представител Цвета Караянчева.

Караянчева е обещала на среща с жителите на селото експресни срокове. За целта обаче община Кърджали, която е собственик на мрежата, трябва да открие партида за ток на името на „ВиК” и да поеме плащането на сметките,  за да бъдат пуснати в експлоатация помпените станции. Очаква се кметът Хасан Азис да даде писмено съгласие за това.

Водопроводната система е изградена преди 3 години със средства от ПУДООС, отпуснати са и пари от държавния бюджет.  До момента тя не е въведена в експлоатация, въпреки че хората сами са си купували тръбите и водомерите. След като 72-часовите проби приключат успешно, ще се пристъпи към подписване на Акт 16 и инсталацията ще се предаде за поддръжка на ВиК-оператора, поясняват от Областна администрация.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини